Blog Nagels Verzorgen voor Mannen

Mannen besteden steeds meer tijd aan hun uiterlijk en nagelverzorging hoort daar natuurlijk ook bij. Een eerste indruk maak je maar een keer en met vieze en of onverzorgde nagels is die eerste indruk al gelijk negatief. Nagelverzorging gaat over persoonlijke hygiëne. Vrouwen vinden een man met zwarte nagelranden sowieso afstotelijk.

Het hoeft niet veel tijd te kosten om je nagels verzorgd en tevens gezond te houden. Werk je met je handen en misschien met olie, verf, etc, dan is het nog belangrijkere om regelmatig je nagels te verzorgen.

  • Zorg voor goede manicure producten, een goedkoop nagelknippertje wat je nagels splijt schiet natuurlijk niet op. Investeer in een goede kwaliteit manicure instrumenten, deze gaan vele jaren, zo niet je hele leven mee.
  • Wen jezelf eraan om een maal in de week je nagels te verzorgen, bijvoorbeeld elke zaterdag. Natuurlijk, als je vervuilde nagelranden hebt dan maak je die tussendoor schoon met een nagelborsteltje en/of nagelreiniger. Zorg ervoor dat deze voor het grijpen liggen bij de wastafel.
  • Knip je nagels kort af, maar niet te kort. Zorg dat je over de gehele breedte van de nagel nog een wit randje kunt zien. Als je last hebt dat nagels in de huid groeien kun je de zijkanten van de nagel wat langer laten.
  • Gebruik een nagelvijl om de geknipte randjes mooi rond te vijlen. Dit voorkomt haakjes en inscheuren van de nagels. Haal de vijl onder de nagel langs en beweeg steeds van buiten naar binnen, niet op en neer.
  • Met een huidschaartje kunnen eventuele storende huiddeeltjes afgeknipt worden. Deze nooit lostrekken, want dan kunnen wondjes ontstaan die weer kunnen gaan ontsteken.
  • Om de nagels gezond te houden gebruik je de bolle kant van een bokkenpootje om de nagelriemen voorzichtig terug te duwen en te masseren.
  • Gebruik een verzorgende handcrème om je handen te hydrateren en te verzachten.

Dit is eigenlijk de basis van nagelverzorging. Valt wel mee toch?
 

Manicure en pedicure instrumenten

Zoals eerder aangegeven is het aan te raden om goede manicure cq pedicure producten te gebruiken. Manicure producten worden in het algemeen vervaardigd van vernikkeld metaal of roestvrij staal (RVS). De roestvrij stalen instrumenten zijn zeer duurzaam en steriliseerbaar, maar ook duurder dan vernikkelde instrumenten.

Wil je een setje aanschaffen dan kun je kiezen voor een aantal losse instrumenten of voor een compleet setje in een etui. In het eerste geval hoef je alleen die manicure instrumenten aanschaffen die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Een etui heeft als voordeel dat je de instrumenten altijd netje kunt opbergen en niet los in een laatje hoeft op te bergen. Een etui neem je ook makkelijk mee op reis. Ook makkelijk, een multi tool met diverse manicure instrumenten, die je uitklapt als een Zwitsers zakmes.


Manicure en Pedicure instrumenten

Hieronder een overzicht met korte uitleg van de verschillende manicure en pedicure instrumenten.
 
Nagelschaartje
Een nagelschaartje is een klein schaartje waarmee secuur geknipt kan worden. Dit schaartje heeft een gekromde bek zodat eenvoudig de ronding van de nagels gevolgd kan worden.
Voor teennagels gebruik je een wat grover teennagelschaartje, daar teennagels over het algemeen wat harder zijn.

Nagelknipper
Ook nagelknippers heb je in twee maten, een kleine uitvoering voor je vingernagels en een grotere uitvoering voor je teennagels, zodat je meer kracht kunt zetten. Met een nagelknipper is het vaak makkelijker om zowel de links- als rechtshandige nagels te knippen, wat met een nagelschaartje voor vele wat moeilijker is.
Een nagelknipper is een handig instrumentje om altijd bij je te hebben.

Nageltang
Heb je echt harde teennagels, gebruik dan een nageltang. Ook deze hoort een gekromde bek te hebben. Met een nageltang kan je meer kracht zetten zonder te hoeven forceren, waardoor deze veilig in gebruik is. Door het grotere handvat is deze ook eenvoudig te hanteren cq te sturen.

Huidschaartje
Een huidschaartje gebruik je voor het afknippen van storende stukjes huid. Een huidschaartje is fijner dan een nagelschaartje waardoor je nauwkeuriger losse velletjes af kunt knippen. Het is verleidelijk om deze velletjes los te trekken of te bijten maar dan kunnen er wondjes ontstaan die weer kunnen gaat ontsteken. Altijd afknippen dus.

Nagelreiniger
Als je veel met je handen werkt dan is de kans groot dat er vuil onder je nagels gaat ophopen. Dit is een vies gezicht en geeft al direct de indruk dat iemand die zich niet goed verzorgt. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen met een goede nagelreiniger. Met een nagelreiniger schraap je het vuil van onder je nagels vandaan.
Gebruik nooit een scherp voorwerp, zoals het uiteinde van een nagelvijl, waarmee wondje onder je nagels kunnen ontstaat. Deze wondjes kunnen eenvoudig gaan ontsteken door vuil wat onder je nagels komt.

Nagelborsteltje
Naast een nagelreiniger kun je je nagels ook schoonmaken met een nagelborsteltje. Dit is een klein borsteltje, vaak van sisal, welke aan twee kanten gebruikt kan worden (korte en lange haren). Als je je handen wast kun je gelijk je nagels borstelen, gaat in een moeite door.

Bokkenpootje
Een bokkenpootje gebruik je om te nagelriemen gezond te houden. De nagelriem is het randje huid dat direct op de nagel aansluit. Je nagelriem verzorgt de matrix (het halve maantje onderaan de nagel). Het is dus belangrijk dat je deze in goede conditie houdt. Hiervoor gebruik je een bokkenpootje. Met de bolle kant duw je je nagelriemen voorzichtig naar achteren met een masserende beweging.

Nagelvijl
Ook nagelvijlen zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende zijn van metaal, bekleed met saffier en de glasvijlen. De glasvijlen hebben een fijnere structuur, zijn erg duurzaam en makkelijk schoon te maken. Deze zijn dan ook duurder dan een metalen nagelvijl.

Gebruik een nagelvijl om de geknipte randjes van de nagels mooi rond en glad te vijlen. Dit voorkomt haakjes en inscheuren van de nagels. Haal de vijl onder de nagel langs en beweeg steeds van buiten naar binnen, niet op en neer. Je merkt ook dat als je van binnen naar buiten vijlt dit een onprettig gevoel geeft.
 

Naast manicure en pedicure instrumenten mogen mogen de volgende instrumenten niet ontbreken in je persoonlijke verzorging arsenaal.

Pincet
Een simpel maar doeltreffend instrumentje voor het verwijderen van splinters en het uittrekken van ongewenste haartjes.

Neus-, oor- en wenkbrauw schaartje
Net als vuile en zwarte nagels zijn ook uitstekende neus (en oor) haren geen prettig gezicht. Deze haartjes kun je met een pincet uittreken, maar een veiligere manier is het gebruik van een speciaal neusharen schaartje, of te wel een veiligheidsschaartje. Dit schaartje is speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van neushaartjes en haartjes in de oren. Door de afgeronde voorkant is het schaartje eenvoudig en vooral veilig in het gebruik.

Eeltvijl / eeltrasp / puimsteen
Met een eeltvijl, rasp of puimsteen verwijder je snel en effectief eelt van je voetzolen. Een vijl en rasp horen een een fijne en grove kant te hebben. Behandel je voeten bij voorkeur na het douchen of na een (voet)bad. Het eelt is nu zacht en makkelijker te verwijderen. Droog wel je voeten eerst af.

Handcrème voor mannen
Onder invloed van het weer, werkomstandigheden, temperatuur, etc. kunnen je handen droog, ruw aanvoelen en zelfs barstjes en wondje vertonen.

Om je handen in topconditie te houden gebruik je dagelijks een handcrème om je handen te hydrateren en te verzachten. Indien nodig, bijvoorbeeld als het erg koud is of vaak je handen wast, smeer je je handen bij voorkeur meerdere keren per dag in. Ga wel voor een echte handcrème voor mannen, je wilt tenslotte niet naar bloemen of een baby ruiken.

Hetzelfde gaat natuurlijk op voor je voeten. Gebruik bijvoorbeeld na het douchen of pedicure beurt een speciale voetencrème. Zeker als je een eeltvijl gebruikt hebt.


Skoeq biedt een ruim assortiment manicure, pedicure en overige verzorgingsproducten voor mannen.

 

© 2012 - 2024 SKOEQ - De Mannen Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel