Een Perfecte Pedicure - tips en tricks

Artikel 7 van 8

Een Perfecte Pedicure - tips en tricks


Pedicure Stap 1: Voeten laten weken

Maak aan het begin van de pedicure een warm voetbad met geschikte toevoegingen klaar. Hierdoor wordt het eelt zachter en wordt het voorbereid op de pedicure. Scrubben of wrijven met een puimspons zorgt voor zachte voeten. Droog vervolgens je voeten zorgvuldig af, vooral tussen de tenen.
 

Pedicure stap 2: hardnekkig eelt verwijderen

Hardnekkige eeltplekken moeten droog worden verwijderd met een eeltvijl of een eeltrasp. Voet- of eeltvijlen hebben een grove en een fijne kant achter elkaar gebruikt. Wanneer je een eeltschaaf gebruikt, zorg er dan voor dat je het ongewenste eelt in korte, vlakke bewegingen verwijdert en maak het oppervlak vervolgens glad met de fijne kant van de vijl.
 

Pedicure Stap 3: Duw de nagelriemen terug

Duw na het baden de nagelriemen voorzichtig terug met een nagelriemduwer of een bokkenpootje. Gebruik alleen zo nu en dan speciale nagelriemverwijderaars en alleen als deze echt hardnekkig aan de nagel blijven “plakken”.

Let op: de delicate nagelriem biedt bescherming tegen binnendringende bacteriën en mag niet volledig verwijderd worden.
 

Pedicure stap 4: Teennagels in vorm brengen

Na het voetbad zijn de teennagels zachter en gemakkelijk te knippen zonder te splinteren. Voor het inkorten wordt een nagelschaar, nagelknipper of een sterke teennagelschaar aanbevolen. De nagel moet op één lijn liggen met het uiteinde van de teen. Als je te veel wegsnijdt, loop je het risico dat de hoekjes in de huid groeien. Maak vervolgens de nagelranden glad met een vijl. Belangrijk: Vijl teennagels altijd recht en niet rond, anders bestaat er kans op ingegroeide nagels. Vijlen met een glasvijl beschermt bovendien tegen nagelschimmel.
 

Pedicure stap 5: Crème aanbrengen

Speciale voetcrèmes, b.v. met ureum, verminderen de vorming van eelt, sommige voorkomen ook overmatig zweten en ontgeuren. Voetmaskers en voetcrèmes hebben een bijzonder intensieve werking als ze goed worden ingemasseerd en/of met fijne katoenen sokken een nacht op de behandelde voeten worden gelaten. Een voetboter is vooral gunstig voor zeer droge voeten!

Sluit je pedicure behandeling af met een paar schone katoenen sokken.

Ben je op zoek naar hoogwaardige manicure en pedicure instrumenten, kijk dan eens op onze nagelverzorging pagina.

 

© 2012 - 2024 SKOEQ - De Mannen Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel